7882875643.8dd5717.317b0090001c47c49529d86158f03635

Italien med vinbondens søn

Vores sommerferie i 2015 bestod af en mini-roadtrip i Italiens vinland efterfulgt af en luksus afslapningsferie på Mallorca.

Piemonte

Vi startede med at flyve til Milano, hvor vi lejede en bil og kørte ud til det hyggeligste lille Agriturismo B&B i den norditalienske region Piemonte, som er mest kendt for vinene Barolo og Barbaresco.

Vi boede 4 nætter hos det unge og meget gæstfrie værtspar Marco og Silvia, der bl.a. dyrker deres egen vin.

Contratto

En af de helt store oplevelser i Piemonte regionen var et besøg hos en spumante producent Contratto, der siden 1867 har fremstillet mousserende vine ud fra ’champagnemetoden’ (metodo classico). Vi fik en spændende rundvisning i deres historiske vinkælder og blev omhyggeligt indført i den langsommelige ’metodo classico’. Sidst fik vi lov til at smage de lækre bobler og vi købte selvfølgelig et par flasker med hjem.

Toscana

Fra Piemonte bevægede vi os ned mod Toscana langs den italienske vestkyst. Vi overnattede i vindistriktet Chianti på et lille B&B tæt på Firenze. Ved ankomsten en sen aften blev vi desværre overfaldet af myg, så vi måtte holde os indendørs hver aften. Der var heldigvis ingen myg ved poolen i løbet af dagen, så vi kunne solbade og nyde den smukke toscanske natur. En af dagene købte vi lækre italienske oste og charcuteri, som vi spiste hjemme på B&B’et.

Firenze

Vi besøgte også historiske Firenze i ca. 40 graders varme, så ud over et must-see besøg i Domkirken Santa Maria Del Fiora, spiste vi en masse mad og drak rigeligt med vand og italiensk kaffe.

 

Siena

På vej til Rom stoppede vi kortvarigt i Siena med det historiske centrum, der rangerer på UNESCOs verdensarvliste.

Rom

Det sidste stop på vores roadtrip i Italien var hovedstaden Rom. Ingen af os havde besøgt Rom siden den obligatoriske 2.g studietur i hhv. 2002 (Hanne med Ribe Katedralskole) og i 2003 (Joachim med Viborg Katedralskole). For begges vedkommende var studieturene dog mest af alt en omtåget oplevelse, så det var fedt at opleve byen med friske øjne. Dog var temperaturen flere steder ca. 45 grader, så vi havde desværre ikke mod på at stå i kø til hverken Peterskirken, Colosseum eller Vatikanmuseerne.

 

Efter et par hektiske storbyferiedage i Rom fløj vi videre til Mallorca.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.