7882875643.8dd5717.317b0090001c47c49529d86158f03635

NOS Alive Festival 2016

Jeg elsker musik og jeg elsker festivaler. Derfor var det oplagt, at Joachim og jeg kickstartede vores sommerferie til Portugal sidste år med festivalen NOS Alive i Lissabon.

Vi mødte bl.a. Joachims tidligere kollega Mads Norlyk og John Fogde, der er talsmand for den Aarhusianske festival Northside.

Vores første dag på festivallen, fredag d. 8. juli, hørte vi bl.a. Years & Years, Foals, Tame Impala og aftenens højdepunkt Radiohead. Sidstnævnte band var overvejende årsagen til, at vi købte billetter.

Med hovedet fuld af tømmermænd og for lidt søvn tog vi igen ud til festivalen lørdag og blev hurtigt kurreret med et par kolde fadøl, solskin og to fantastiske koncerter med Calexico og José Gonzales. Lørdagens helt store musikalske oplevelse var Arcade Fire, min første livekoncert med bandet. Band Of Horses var den perfekte opvarmning og jeg mindedes Joachim og min første koncert med bandet tilbage i 2013 på Northside Festival. Forsangeren Ben Bridwell med den vidunderligste, blide og meget karakteristiske vokal.

Læs en koncertanmeldelse af bl.a. Band Of Horses, Arcade Fire og Radiohead her til NOS Alive 2016.

Den helt store fordel ved at tage til musikfestivaler i Sydeuropa er uden tvivl det gode vejr. Der var ca. 25-30 grader og solskin fra en skyfri himmel begge dage. Derudover kan store festivaler naturligt tiltrække store kunstnere og prisen for en festivalbillet er markant billigere end store, danske festivaler. Min yndlingsfestival er dog stadig Northside i min hjemby Aarhus. Atmosfæren, madboderne og stemningen er noget helt særligt, som jeg ikke har oplevet før. Og vigtigst af alt så mødte jeg min mand Joachim helt tilfældigt på Northside Festival til en Malk De Koijn koncert under nummeret ”Pige Girl” i 2012.

Næste år har jeg overvejet (ud over Northside) at købe billet til enten Heartland Festival på fyn eller Haven Festival på Refshaleøen i København.

Comments (9):

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.