10152808.8dd5717.3c06f204f3124f5885aad41ec4d6e834

Louisiana Museum of Modern Art.

Januar get away til nordsjællandske Louisiana.

Billeder fra museets faste udstilling Gleaming Lights of the Souls af japanske Yayoi Kusama.

Frokosthygge i museets café med udsigt over Øresund.

Smuk arkitektur fra 1950’erne og en hyperbolsk paraboloide skulptur (sadelformet flade).

Udstillingen Being There er skabt af 10 unge kunstenere, der forholder sig til en verden, som i stignede grad digitaliseres. Der var bl.a. en stor bunke muld fra Amazonas regnskoven placeret i et neongrønt rum fyldt med Amazon Alexa højtalere, der afspillede lydoptagelser fra regnskoven. Læs en anmeldelse af udstillingen i Christiane Vejløs online-univers Elektronista.

Fra avantgardekunst til luksusophold på kurhotel. Vi ved det godt. Vi er de heldigste mennesker. Jeg kan ofte føle skyld og skamme mig over at have det så godt, når andre har det elendigt. Jeg bliver ramt af den såkaldte Scanguilt følelse, men jeg er samtidig også rationalist og tænker, at de dårligst stillede i verden ikke får det bedre af min skyldfølelse.

Uden skam indlogerede vi os på Skodsborg og hoppede direkte i hotellets wellnessafdeling designet af Henning Larsen Architects.

Jeg kan anbefale at reservere et bord i hotellets lækre Brasseri med havudsigt over Øresund.

Vi stod op kl. 7.00 og mediterede på værelset inden vi hoppede i isbaljen igen. Derefter fik vi en overdådig søndagsbrunch med bl.a. chia pudding, palæobrød og rigelige mængder kaffe. Efter checkout gik vi en tur langs den smukke, nordsjællandske strand inden vi kørte tilbage til Aarhus.